»
za 15 okt

Verslag Schouw


Zo'n 20 binnenstadbewoners meldden zich op woensdagmiddag 28 september om 14.00 uur op de kop van de Naaierstraat en Turfmarkt. Samen met vertegenwoordigers van de gemeente, Handhaving en Cyclus hebben we een route door de binnenstad gelopen, op basis van de input van inwoners. Er zijn veel verschillende dingen aangekaart: van onveilige verkeerssituaties tot slecht groeiende bomen en van beschadigd brugdek tot zwerfvuil. Een overzicht met alle aangekaarte situaties vind je hier.
De leefbaarheid van de stad leeft onder de bewoners en diverse van deze punten zijn al binnen een week opgelost! Gezien het succes willen we vaker een schouw organiseren. Zo houden we samen de binnenstad leefbaar.
Mocht je zelf ergens tegenaan lopen, daarmee hoef je gelukkig niet te wachten tot een volgende schouw: iedereen kan een melding doen bij het Meldpunt Openbaar Gebied (14 0182). za 15 okt

Onthulling Weerzien


Afgelopen 8 oktober heeft onder grote belangstelling, wethouder Daphne Bergman het kunstwerk Weerzien onthuld aan de muur van de schoolmeesterswoning in het Raoul Wallenbergplantsoen. De bewonersgroep Mooiere binnenstad heeft de afgelopen maanden hard gewerkt aan de realisatie van het kunstwerk. Met bijdragen van GoudApot en het Bewonersplatform Binnenstad is dit mogelijk geworden. za 15 okt

Gouds Singelpark


Zes enthousiaste bewoners van Gouda maken zich hard voor een echt Gouds Singelpark rond de binnenstad van Gouda. Een park voor alle Gouwenaren en haar bezoekers, om te genieten van aantrekkelijk groen aan het water.
De afgelopen maanden hebben ze, samen met BVR Adviseurs Ruimtelijke Ontwikkeling hard gewerkt om een visie te ontwikkelen voor het singelpark. Eén wandelroute, bestaande uit zes etappes, met zes rustpunten en water als drager: dat moet in de toekomst het singelpark gaan vormen.

Hoe het singelpark er in de toekomst daadwerkelijk uit komt te zien, daar wordt de komende tijd aan gewerkt. Tijdens de informatieavond eind september zijn er veel suggesties en opmerkingen gemaakt en deze worden meegenomen bij deze verdere uitwerking. Loop vooral even langs Café de Sport (kop Langetiendeweg), hier hangen de posters waarop de visie voor het singelpark is gepresenteerd. Wil je actief aanhaken, stuur dan een mail naar info@singelparkgouda.nl
Kijk voor meer informatie op www.singelparkgouda.nl zo 20 mrt

Bewonersplatform op Facebook


Sinds eind vorig jaar hebben we een community page voor het Bewonersplatform op Facebook gemaakt. Zoek ons op (Bewonersplatform binnenstad Gouda) en 'vind ons leuk'. Zo blijf je op de hoogte.
En nodig je mede binnenstadbewoners hetzelfde te doen, zo bereiken we steeds meer bewoners.
Trouwens je kunt op deze pagina ook berichten achterlaten of je mening ergens over geven.

nieuwsarchief