»
wo 7 sep

Schouw Binnenstad


Veiligheid, groen, vuil en verkeer.... Zijn er zaken in de buurt of straat die beter kunnen? Op woensdag 28 september lopen we als bewoners met een vertegenwoordiging van gemeente, Stadstoezicht en Cyclus een rondje in een gedeelte van de binnenstad om te zien wat beter kan op gebied van groen, vuil, verkeer en veiligheid. Loop je mee?

We bekijken het gebied tussen de Turfmarkt, Naaierstraat, Achter de Vismarkt, Lage Gouda en Turfmarkt. Weet je al een plek binnen dit gebied, waar het beter kan, geef dit dan tijdig aan via info@binnenstadgouda.nl Zo kunnen we genoeg tijd nemen om de belangrijkste verbeterplekken te bekijken. Je bent natuurlijk ook welkom om bij de schouw aan te sluiten en je ideeën toe te lichten. Alleen samen kunnen we dingen echt voor elkaar krijgen!

Verzamelplek: woensdag 28 september om 14.00 uur. Brug aan de Turfmarkt/Blauwstraat zo 4 sep

Kunst RWplantsoen


Na alle voorbereidingen het afgelopen jaar, start kunstenaar Edwin Vreeken in de 2e helft van september met het aanbrengen van het kunstwerk 'Weerzien'' in het Raoul Wallenbergplantsoen. Het kunstwerk wordt aan de blinde gevel van de Schoolmeesterswoning aan de Jeruzalemstraat aangebracht. De officiële onthulling van het kunstwerk staat gepland op 8 oktober a.s.

Wedstrijd
In 2015 had de bewonerswerkgroep Mooiere Binnenstad een wedstrijd uitgeschreven onder Goudse kunstenaars voor deze blinde gevel. Opdracht was om het kunstwerk aan te laten sluiten bij de historische context van deze plek en de aanwezigheid van het Joodse poortje: “herinnering aan de 2e Wereldoorlog en het lot van Joodse kinderen”. De kunstenaars werd ook gevraagd het gedicht van Inez Meter over "Stolpersteine" in hun schetsontwerp mee te nemen. In de eerste ronde heeft een kunstcommissie Binnenstad uiteindelijk vier ontwerpen uitgekozen die in de tweede ronde tijdens Monumentendag, aan het publiek zijn getoond. Met de meningen van bewoners, publiek en de twee naastgelegen scholen koos de kunstcommissie binnenstad toen voor het ontwerp van Edwin Vreeken.

Financiële bijdrage
Met financiële bijdragen van het oude wijkteam Binnenstad en de GoudApot kan het ontwerp nu gerealiseerd worden. Er is ook geld gereserveerd voor het beheer van het kunstwerk.

Meer informatie
Neem voor meer informatie contact op met:
Werkgroep Mooiere Binnenstad
Rob Schröder
0653750654 / robschroder2807@gmail.com zo 20 mrt

Bewonersplatform op Facebook


Sinds eind vorig jaar hebben we een community page voor het Bewonersplatform op Facebook gemaakt. Zoek ons op (Bewonersplatform binnenstad Gouda) en 'vind ons leuk'. Zo blijf je op de hoogte.
En nodig je mede binnenstadbewoners hetzelfde te doen, zo bereiken we steeds meer bewoners.
Trouwens je kunt op deze pagina ook berichten achterlaten of je mening ergens over geven.

nieuwsarchief