Wat doen wij

De afgelopen jaren hebben we aan meerdere initiatieven gewerkt. Tot 2015 kregen we als toenmalig wijkteam 3 euro per inwoner om jaarlijks diverse projecten te realiseren. Tegenwoordig zijn deze budgetten naar de GoudApot gegaan en hebben we als bewonersplatform meer een bemiddelende en adviesrol. Je kunt altijd bij ons terecht als je in jouw buurt iets wilt doen.

De afgelopen jaren hebben we diverse projecten gerealiseerd of bij betrokken:

Bezig met laden van kaart...

Bezig met laden

Schouw
We organiseren 2-4 per jaar een zogeheten ‘schouw’. Samen met o.a. de gemeente en Cyclus bekijken we een gedeelte van de binnenstad om grote en kleine problemen op te lossen. Houd het nieuws en onze Facebook pagina in de gaten om te weten wanneer de volgende schouw plaatsvindt.

 

Plannen gemeente
Het bewonersplatform heeft geregeld contact met de gemeente om zo op de hoogte te blijven van alle plannen in de binnenstad. In dit overleg brengen we steeds het belang van de binnenstadbewoner onder de aandacht. Via deze site en onze Facebook pagina houden we je zoveel mogelijk op de hoogte.

In een aantal gevallen houden we dan bijvoorbeeld enquêtes om de wensen en standpunten van de inwoners te horen. Zo hebben we in het verleden enquêtes gehouden over het parkeerbeleid en over de speelvoorzieningen.
Individueel

Het bewonersplatform houdt zich niet bezig met individuele problemen van bewoners. Daarvoor kun je je richten tot:

Als echter op specifieke plaatsen veelvuldig overlast is of als meerdere bewoners van hetzelfde probleem last hebben, meldt dit dan gerust bij ons. Dan kunnen we samen met jou actie ondernemen richting gemeente of andere partijen.