Update afval in de binnenstad

Update afval in de binnenstad

Naar aanleiding van de brief die we eind juni naar de wethouder hebben gestuurd, hebben we met de verantwoordelijk ambtenaar gesproken over de verschillende aandachtspunten rond de afvalinzameling in de binnenstad Enkele highlights:.

  • Met het verzoek om ook kleinere zakken restafval te kunnen aanbieden voor (o.a.) ouderen is de gemeente aan de slag gegaan. In september zal daarover een besluit worden genomen.
  • De huidige groenafvalcontainers zullen in de loop van 2018 vervangen worden. Waarmee is nog niet bekend, maar dat zal niet hetzelfde model zijn als wat nu op de Raam en in de Nieuwehaven staat. Wij hebben geadviseerd om de ouderenbond in de keuze te betrekken. De huidige, betonnen, containers zijn zo hoog en de deksel is zo zwaar dat niet iedereen die kan gebruiken. Wij zijn van mening dat iedereen vanaf 1 januari zijn groenafval moet kunnen scheiden en hebben daarom verzocht om die containers toegankelijker te maken met goede opstapjes.
  • De nieuwe afvalzak die nog gebruikt mag worden in een klein gedeelte van de binnenstad, wordt geel.
  • Tenslotte: Gouda is al gestart met afscheiden: Er wordt nu al 7% minder restafval opgehaald.

En wil je het hele verslag lezen? Klik hier