Diverse werkzaamheden

Diverse werkzaamheden

Op verschillende plekken gaat de gemeente in oktober aan de slag met werkzaamheden. Zo krijgen de vier platanen op de Markt extra aandacht en worden de Vogelenzang en het Paradijs herstraat.

Platanen op de Markt
De vier grote platanen op de Markt voelen zich momenteel niet zo lekker en dit vertaalt zich in een slechte groei. Om de groeiplaats van deze bomen te verbeteren, gaat gemeente Gouda de kasseienverharding rondom de boom weghalen (de 3 buitenste rijen blijven gehandhaafd als zitrand). Het zand in de boombak wordt weggezogen en vervangen door grond waar de bomen weer voeding uit kunnen halen. Rondom de stam komt een voethekje en de boomspiegel wordt ingepland. Over de plantkeuze en het onderhoud is de gemeente nog in overleg met de ondernemers van de binnenstad. Als eindresultaat verwacht de gemeente weer vier mooie, vitale bomen. De werkzaamheden staan gepland voor de week van 30 oktober.

Vogelenzang en Paradijs
Vanaf 2 oktober gaat aannemer Van Drie aan de slag met het herbestraten van de rijbaan, trottoir en parkeervakken van het Paradijs en de rijbaan van de Vogelenzang. Als eerste wordt de Vogelenzang aangepakt, daar het Paradijs. De directe bewoners zijn geïnformeerd over de werkzaamheden.