Wie zijn wij

Het Bewonersplatform Binnenstad Gouda is er voor en door bewoners van de binnenstad. We zijn een platform voor verschillende initiatieven in de binnenstad. Als vrijwilligersorganisatie willen we de belangen van de bewoners van de binnenstad van Gouda behartigen. Dit doen we o.a. door de verschillende plannen voor de binnenstad van de gemeente en andere organisaties op de voet te volgen. We proberen in een zo vroeg mogelijk stadium hierover mee te denken en mee te doen. Die doen we o.a. door de verschillende plannen voor de binnenstad van de gemeente en andere organisaties op de voet te volgen. We proberen in een zo vroeg mogelijk stadium hierover mee te denken en mee te doen. Het drijvende krachten achter het Bewonersplatform Binnenstad zijn: Kees Jaap Budding, Marie-Louise Pierson, Rob Schröder, Jan Schraven en Margriet de Kruijf

Heb je een initiatief, wil je iets in jouw buurt realiseren? We helpen je graag verder om jouw initiatief mogelijk te maken.

Het Bewonersplatform richt zich vooral op het gebied dat ligt tussen de Kattensingel, Blekersingel, Fluwelensingel en de Oosthaven/Lage Gouwe:

In het aansluitende Raamgebied is de ´Initiatiefgroep Raambuurt en omgeving´ actief. Daar waar nodig en mogelijk werken we met de Initiatiefgroep samen, onder andere in het platform ´Binnenstad en haar randen´. In de binnenstad zijn meerdere buurtverenigingen actief. Op de pagina ‘Links‘ hebben we een paar links geplaatst naar de andere buurtverenigingen in het centrum van Gouda.

Wil jij actief worden als bewoner van de binnenstad? Meld je dan gerust aan via de pagina ‘Contact‘. We gaan graag met je in gesprek.