Bijdrage voor gevelherstel vóór 1 oktober aanvragen

In 2022 viert Gouda 750 jaar stadsrechten, een feest van-voor-met alle Gouwenaars. Hierbij hoort natuurlijk een historische binnenstad met klasse. De gemeente roept eigenaren van bijzondere panden op tot tijdig onderhoud van de gevels. Voor financiële ondersteuning bij gevelherstel van panden kan tot 1 oktober 2021 een beroep gedaan worden op de tijdelijke regeling Gevelherstel Gouda 750. De gemeente ondersteunt het gevelherstel tot een maximum van 25%. De kosten van de (subsidiabele) werkzaamheden aan een pand dienen minimaal 2000 euro te bedragen.

Let op: de werkzaamheden moeten uiterlijk 1 januari 2022 zijn uitgevoerd. En de aanvraag voor deze tijdelijke subsidie moet uiterlijk 1 oktober 2021 zijn ingediend.

Meer informatie vind je op de site van ODMH.