Heb jij een mening over het Verkeerscirculatieplan?

Heb jij een mening over het Verkeerscirculatieplan?

Begin maart heeft gemeente Gouda het Verkeerscirculatieplan (VCP) gepresenteerd. In dit VCP wil de gemeente de basisvraag beantwoorden: Hoe kan Gouda ook in de toekomst als stad in beweging blijven? Belangrijke punten zijn méér ruimte voor voetgangers en fietsers en betere bereikbaarheid, leefbaarheid, duurzaamheid en doorstroming van het verkeer. Het verkeerscirculatieplan (VCP) is een meer precieze uitwerking van het Mobiliteitsplan dat de raad in september 2017 heeft vastgesteld.

Wat staat er in het VCP?
Op 19 en 24 maart heeft de gemeente tijdens twee webinars meer uitleg gegeven over het VCP. Vooral in de binnenstad hebben de maatregelen uit het VCP namelijk best grote gevolgen. Bekijk vooral  het webinar van 24 maart voor alle informatie. Beide webinars en ook de antwoorden op alle gestelde vragen kun je teruglezen op de site van gemeente Gouda.

Zienswijze over het VCP
Heb jij een mening over (onderdelen) van het VCP? Dat kun je tot 12 april a.s. de gemeente laten weten. Je kunt je mening mailen naar gemeente@gouda.nl en vermeld hierbij “zienswijze verkeerscirculatieplan”.
Ook als Bewonersplatform hebben we een mening over het VCP. We willen nu alvast onze zienswijze in concept met je delen. Mogelijk kun je onderdelen van deze zienswijze gebruiken om jouw mening te geven. Of je geeft aan in je email aan de gemeente dat je je aansluit bij de zienswijze van het Bewonersplatform Binnenstad.

Wat is eigenlijk een zienswijze? In een zienswijze geef je je mening over een voornemen/plan van de overheid, gemeente Gouda in dit geval. We hebben wat informatie over een zienswijze kort voor je op een rijtje gezet.

Zie ook onze eerdere berichtgeving:
15 maart Denktank VCP

15 maart Binnenstad autoluw?

3 maart Binnenstad als ZeroEmissieZone?