Selectieve participatie Houtmansgracht

Selectieve participatie Houtmansgracht

Update 15 oktober:

Op 9 oktober heeft de wethouder een brief gestuurd naar de vergunninghouders in gebied 1B met de redenen waarom zij tot deze vergroening is overgegaan en dat ze het gebied 1B wil uitbreiden. Vergunninghouders in gebied 1B mogen binnen hun vergunning nl. ook op Klein Amerika parkeren. We hebben de gemeente gevraagd om deze informatie breder te verspreiden.

9 oktober brief gemeente aan vergunningshouders 1 B

—–

Het aantal reacties op onze enquête over het Houtmansgracht zijn overweldigend, bijna 20% van de omwonenden (91 reacties) heeft de enquête ingevuld. Dit geeft maar aan hoe de onderwerpen vergroening, maar ook bereikbaarheid en parkeren erg sterk leven bij de bewoners van de binnenstad. Zoals we al een beetje verwachtten vindt de meerderheid van de ondervraagden de vergroening een prima idee. Echter het weghalen van de parkeerplekken vindt een meerderheid geen goed idee.

In cijfers:
* Van de 91 mensen die de enquête hebben ingevuld, vindt 66% de vergroening een goed idee. Zo’n 16% vindt het geen goed idee.
* Wat betreft het weghalen van de parkeerplaatsen, vindt slechts 24% het een goed idee, maar zo’n 56% vindt het geen goed idee. 17% heeft een andere mening, maar zegt daarmee niet dat ze het weghalen van de parkeerplaatsen wel een goed idee vinden.

Resultaten Enquête Houtmansgracht-sept2020_Bewonersplatform Binnenstad

We hebben deze enquête gehouden omdat we bemerkten dat de participatie rond de vergroening van de Houtmansgracht vrij selectief is aangepakt. Het Singelpark is in gesprek gegaan met omwonenden over de vergroening, maar in alle informatie wordt het gevolg van deze vergroening, namelijk het verdwijnen van de parkeerplekken, niet genoemd. Ook de gemeente heeft dit niet opgepakt, ondanks dat we dit meerdere malen geadviseerd hebben.

We hebben de resultaten met begeleidend schrijven ter beschikking gesteld aan wethouder Niezen en haar nogmaals opgeroepen om bij zo’n gevoelig onderwerp in een gebied waar de parkeerdruk al zo hoog, met de omwonenden in gesprek te gaan.

2 oktober 2020 email van wethouder H Niezen_Houtmansgracht

6 oktober 2020 email aan wethouder H Niezen_houtmansgracht